Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopstenje: Održani sastanci sa predstavnicima Generalnog direktorata za budžet Evropske komisije

Objavljeno: 26.06.2009. 22:40 Autor: Naslovna strana
Predstavnici Generalnog direktorata za budžet Evropske komisije, Robert Gielisse i Raymond Hill, posjetili su 24. i 25. juna Ministarstvo finansija i imali odvojene sastanke sa potpredsjednikom Vlade i ministrom finansija, dr Igorom Lukšićem, i pomoćnicima ministra, Milom Barjaktarović i Dušanom Perovićem.

Na sastancima je razmatrano pitanje o napretku ostvarenom u oblasti unutrašnje finansijske kontrole u javnom sektoru. Predstavnicima Generalnog direktorata za budžet EK su prezentirane dosadašnje aktivnosti koje je Ministarstvo finansija preduzelo na izradi i donošenju podzakonske regulative neophodne za sprovođenje Zakona o sistemu unutrašnje finansijske kontrole u javnom sektoru, kao i aktivnosti koje predstoje u cilju uspostavljanja i jačanja sistema unutrašnjih kontrola u javnom sektoru, kako u području finansijskog upravljanja i kontrole, tako i u području unutrašnje revizije.
Predstavnici Generalnog direktorata za budžet su pozitivno ocijenili dosadašnje napore koje je Crna Gora postigla u ovoj oblasti i ukazali da je za uspješnu implementaciju ovog sistema veoma važno jačanje svijesti rukovodilaca i svih zaposlenih o njihovoj ulozi i odgovornostima i potrebi da se ojača postojeći sistem unutrašnjih kontrola, čiji je cilj da se osigura da se javnim sredstvima ekonomično, efikasno i efektivno upravlja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?