Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Potpredsjednik Vlade i ministar finansija, dr Igor Lukšić, sastao se sa direktorom i regionalnim koordinatorom Svjetske banke za zemlje jugoistočne Evrope Džejn Armitaž

Objavljeno: 16.07.2009. 22:30 Autor: Naslovna strana
Potpredsjednik Vlade i ministar finansija, dr Igor Lukšić, sastao se sa direktorom i regionalnim koordinatorom Svjetske banke za zemlje jugoistočne Evrope Džejn Armitaž. Potpredsjednik Lukšić je informisao g-đu Armitaž o najnovijim makroekonomskim pokazateljima i ekonomskim kretanjima u Crnoj Gori, kao i pripremljenim izmjenama i dopunama Zakona o budžetu i nastavku mjera štednje u cilju stabilizacije javnih finansija.

Istovremeno, na sastanku je razgovarano o aktuelnim pitanjima restrukturiranja KAP-a, dokapitalizaciji Elektroprivrede, kao i drugim strateškim aktivnostima usmjerenim na stimulisanje ekonomije i bržem ekonomskom oporavku. G-đa Armitaž je istakla da je globalna situacija veoma teška i da Crna Gora nije mogla biti izolovana, ističući značaj likvidnosti i stabilnosti finansijskog sistema za nastavak ekonomskih aktivnosti.

Takođe, na sastanku je razgovarano o eventualnom sklapanju aranžmana sa MMF-om, kao i mogućnosti za korišćenja kreditnih sredstava Svjetske banke kao podrška Vladi Crne Gore u sprovođenju strukturnih reformi. Potpredsjednik Lukšić je istakao da će se narednih mjeseci Vlada Crne Gore odrediti da li će doći do sklapanja aranžmana sa MMF-om, ali da je to, svakako, rješenje koje treba imati spremno.

Na sastanku je razgovarano i o nastavku i daljoj saradnji u smislu ekspertske i kreditne podrške u realizaciji važnih strateških i infrastrukturnih projekata, jačanja kapaciteta u oblasti očuvanja životne sredine, razvoja turizma i dr.

PR SLUŽBA
MINISTARSTVA FINANSIJA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?