Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održana VI aukcija državnih zapisa

Objavljeno: 21.09.2009. 21:46 Autor: Naslovna strana
S obzirom da danas dospijevaju državni zapisi Treće aukcije emitovani 24. marta 2009. godine na rok od 182 dana, u iznosu od 1,9 miliona eura, Ministarstvo finansija je, posredstvom Centralne banke Crne Gore, kao fiskalnog agenta Vlade Crne Gore, realizovalo Šestu aukciju državnih zapisa i rok dospijeća državnih zapisa Treće aukcije produžilo za 182 dana.

Ukupna ponuda za prodaju državnih zapisa oglašena je na iznos od 2 miliona eura. Aukcija je veoma uspješno realizovana i na njoj je učestvovao veći broj domaćih komercijalnih banaka. Ukupna tražnja za kupovinu državnih zapisa iznosila je 4,05 miliona eura.

Ministarstvo finansija je donijelo odluku da od 2,0 miliona eura, koliko je iznosila ponuda, prihvati ponude i kupi državne zapise u iznosu od 2,0 miliona eura, što predstavlja 100% ukupne ponude. Emisija zapisa i njihova registracija na kupce kod CDA izvršiće se u utorak, 22. septembra.

Prosječna ponderisana kamatna stopa za prihvaćene ponude iznosi 4,15%, što predstavlja ujedno i najmanju i naveću kamatnu stopu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?