Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Izjava pomoćnika ministra za ekonomski razvoj Miodraga Čanovića

Objavljeno: 25.02.2008. 23:43 Autor: Naslovna strana
Izjava pomoćnika ministra za ekonomski razvoj Miodraga Čanovića:




Odgovorno tvrdim da je informacija da bi cijena električne energije u junu mogla da se poveća i do 30% neutemeljena i da takvog poskupljenja neće biti. To temeljim na činjenici da je utvrđen i objavljen tarifni pravilnik, odnosno put koji se odnosi na utvrđivanje cijena električne energije i koji treba sprovesti u naredne četiri godine. Nije mi jasno na osnovu kojih parametara i iz kojih razloga je informacija o poskupljenju struje i plasirana u javnost.

Inače, danas je u Ministarstvu za ekonomski razvoj održan sastanak, na kojem je razmatrana sigurnost snabdijevanja potrošača električnom energijom i unapređenje elektroenergetskog sistema Crne Gore u narednom periodu. U skladu sa Strategijom razvoja energetike CG do 2025. godine, razmatrane su i dalje aktivnosti na stvaranju uslova za investicije putem privatno-javnog partnerstva u izgradnji drugog bloka TE Pljevlja. Usvojen je plan ulaganja u prenosnu i distributivnu mrežu i revitalizaciju postojećih proizvodnih postrojenja putem dokapitalizacije, u iznosu od oko 250 miliona eura.



Na sastanku sa predstavnicima EPCG, Rudnika uglja Pljevlja, Opštine Pljevlja istaknuti su dobri rezultati u proizvodnji električne energije u poslednjih nekoliko mjeseci, koji se očekuju i u narednom periodu. Zahvaljujući pouzdanom radu elektroenergetskog sistema, građani će imati sigurno i kvalitetno snabdijevanje električnom energijom.




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?