Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović sa saradnicima sastao se danas, 05. maja u Vašingtonu sa zamjenikom pomoćnika sekretara Ministarstva trgovine SAD-a, Jay Burgesom i ekspertima iz oblasti energetike

Objavljeno: 06.05.2008. 01:26 Autor: Naslovna strana
Zahvalivši se na podršci i pomoći koju su SAD pruzile CG Ministar Gvozdenović je upoznao g-dina Burgessa sa programom posjete i tri velika projekta na koje je posjeta fokusirana : valorizacija Velike plaže, projekat istraživanja nafte i gasa i energetike. Ministar je naglasio da Crna Gora danas, sa liberalnim tržištem i ekonomskim prostorom u cjelini, predstavlja otvoren prostor za investitore iz cijelog svijeta.
Ministar Gvozdenović je istakao značaj pristupanja Crne Gore Svjetskoj trgovinskoj Organizaciji i NATO-u i pozvao američku stranu da podrži nastojanja Crne Gore da do kraja ove godine pristupi WTO-u.
Burgess je istakao da su impresionirani postgnutim kontinuiranim reformama u Crnoj Gori kao i uspostavljenim diplomatskim vezama i razvojem Crne Gore uopšte.
U nastavku posjete planirani su susreti sa predstavnicima američke državne administracije, poslovne zajednice i predstavnicima crnogorske dijaspore u Americi, a sjutra je planiran obilazak Države Merilend i susreti sa tamošnjim zvaničnicima, privrednicima i posjeta sajmu energetike.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?