Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: U Njujorku održana prezentacija investicionih mogućnosti Crne Gore

Objavljeno: 09.05.2008. 23:08 Autor: Naslovna strana
Delegacija Ministarstva za ekonomski razvoj predvodjena ministrom Branimirom Gvozdenovicem ucestvovala je na skupu na kojem su, u organizaciji Generalnog konzulata Crne Gore, pred oko cetrdeset americkih investitora, predstavnika banaka, i poslovnih asocijacija prezentovane mogucnosti za investiranje u Crnu Goru. Skup je odrzan u hotelu Kimberly na Menhetnu.
Tokom skupa akcenat je bio na novim izvorima energije i valorizaciji turistickih potencijala Crne Gore. Ucesnici su brojnim pitanjima pokazali veliko interesovanje za projekte izlozene u prezentaciji savjetnika ministra zaduzenog za projekte koji se ticu novih izvora energije Nikole Jablana.
U Njujorku se crnogorska delegacija sastala i sa generalnim direktorom UNDP za Evropu i CIS (Commonwealth of Independent States) Kori Udovicki.
Posjeta je nastavljena nizom bilateralnih sastanaka u organizaciji americke ambasade u Crnoj Gori, Generalnog konzulata i crnogorske ambasade u Americi.
Odrzani su i sastanci sa kompanijama koje su pokazale interes za investiranje u Crnu Goru kao i sa konsultantskim kompanijama i kancelarijama koje su prezentovale niz investicionih mogucnosti.Takodje je predlozeno i kreiranje posebnog programa koji bi omogucio jace veze Crne Gore sa njenim studentima u Americi i Kanadi kao glavnim resursom znanja i napretka.
Posjeta delegacije zavrsice se sastankom sa crnogorskim iseljenicima na kome ce se govoriti o organizaciji Business savjeta, boljoj razmjeni informacija i cvrscoj povezanosti.


Ovdje mozete preuzeti izvod iz govora ministra Gvozdenovica na prezentaciji u Njujorku.




Download
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?