Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović u Parizu članovima poslovnih udruženja MEDEF i UBIFRANCE i predstavnicima francuske vlade prezentovao poslovni ambijent u Crnoj Gori

Objavljeno: 15.05.2008. 19:52 Autor: Naslovna strana
Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović, tokom posjete Francuskoj danas, 15. maja u Parizu na forumu o mogućnostima investiranja u Crnu Goru pred članovima poslovnih udruženja MEDEF i UBIFRANCE, kao i predstavnicima francuske vlade prezentovao poslovni ambijent.

Ministar Gvozdenović upoznao zainteresovane privrednike, članove udruženja MEDEF i predstavnike Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva infrastrukture i ekonomije Francuske, sa investicionim ambijentom i glavnim investicionim projektima, kao sto su unaprjeđenje sektora energetike Crne Gore i projekat Velika plaža.
Više od 20 privrednika, od kojih i predstavnici preduzeća Turbinest, Egis Bceom, Terrassement Bouyes Construction i drugi , iskazali veliko interesovanje za investicione projekte, prije svega u oblasti energetike, infrastrukture i komunalne infrastrukture. Prezentaciji su prisustvovali i predstavnici poslovnih investicionih banaka i osiguravajućih kuća.
MEDEF je udruženje koje grupiše preduzeća i teritorijalne organizacije i koje se sastoji od nacionalnih udruženja preduzetnika čiji cilj je da štite i promovišu svoje interese u Francuskoj, Europi i u svjetu.
Nakon sastanka sa predstavnicima MEDEF-a crnogorska delegacija bila je gost Franskuske agencije za međunarodni razvoj biznisa UBIFRANCE, koja funkcioniše pod okriljem Ministarstva za ekonomiju, finansije i industriju.

U nastavku posjete planirani su susreti delegacije Ministarstva za ekonomski razvoja sa čelnicima banke Sosijete ženeral i predstavnicima Privredne trgovinske i industrijske komore Pariza.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?