Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović primio je danas Leopolda Maurera, šefa delegacije Evropske Komsije u Crnoj Gori

Objavljeno: 24.05.2008. 00:17 Autor: Naslovna strana
Ministar Gvozdenović je na početku sastanka poželio dobrodošlicu i spremnost za bržu i kvalitetniju saradnju sa Evropskom Unijom zbog mogućnosti koje se Crnoj Gori otvaraju putem IPA, TWINNING I TAIEC programa kao i zbog procesa koji je otpočet potpisivnjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju..

Gospodinu Maureru je predstavljena organizaciona struktura ministarstva i prezentovana su ključna dokumenta koji su bitna za razvoj Crne Gore kao što su Prostorni plan, Strategija razvoja energetike kao i Strategija razvoja malih i srednjih preduzeća a bilo je riječi i o nekoliko aktuelnih projekata iz oblasti energetike, kao i projektu turističke valorizacije Velike plaže koji je od posebnog značaja za Crnu Goru.
Istaknuto je i da se velika pažnja posvećuje očuvanju životne sredine i održivom razvoju kao i da je obezbijedjena medjunarodna podrška ovim projektima a naročito je istaknuta dobra saradnja sa GTZ-om.
Ministar Gvozdenović je upoznao gospodina Maurera sa dva aktuelna dokumenta gdje se takodje očekuje podrška Evropske Komisije: Zakon o izgradnji objekata koji je još uvijek na razmatranju u Briselu i Akcioni plan za energetiku.
S druge strane, gospodin Maurer je naglasio da će sva iskustva eksperata iz država EU biti na raspolaganju Crnoj Gori i najavio svečano otvaranje prostorija predstavništva Evropske Komisije u Crnoj Gori.
Na kraju je izražena obostrana nada da će se razdvajanje pravnih subjekata unutar EPCG (trendovi koji nisu tipični za male zemlje ) kretati u pozitivnom pravcu a ministar Gvozdenović najavio je organizovanje energetske konferencije koja će se održati u julu, a imaće za cilj upoznavanje investitora sa svim aktivnostima i napretkom ostvarenim u sektoru energetike.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?