Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović razgovarao sa izvršnim sekretarom Ekonomske komisije Ujedinjenih nacija za Evropu (UNECE) Marekom Belkom

Objavljeno: 05.06.2008. 00:00 Autor: Naslovna strana
Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović primio je danas izvršnog sekretara Ekonomske komisije Ujedinjenih nacija za Evropu (UNECE) Mareka Belku.

Ministar Gvozdenović je upoznao gospodina Belku sa organizacijom i nadležnostima Ministarstva za ekonomski razvoj i aktuelnom situacijom u oblasti energetike i prostornog planiranja, i istakao spremnost za saradnju sa Ekonomskom komisijom Ujedinjenih nacija za Evropu.

Predstavnici UNECE-a su istakli važnost Savjeta za saradnju sa sjedištem u Sarajevu, preko kojeg će se realizovati odredjeni projekti od regionalne važnosti, dok će bilateralni projekti biti realizovani putem direktne komunikacije sa UNECE-om. Kao jednu od oblasti saradnje istakli su energetsku efikasnost, za koju je tender za formiranje investicionog fonda u završnoj fazi. U tom kontekstu, predstavnici UNECE-a su naglasili da žele da ohrabre privatne investitore za ulaganja u projekte energetske efikasnosti u regionu.

Gospodin Belka je istakao da je UNECE veoma aktivna i po pitanju stambene politike i prostornog planiranja, te da planiraju da organizuju međunarodnu konferenciju koja će okupiti eminentne svjetske eksperte iz te oblasti, kako bi sa kolegama iz Crne Gore i regiona razmijenili iskustva i ideje.

U cilju uspostavljanja i unapređenja saradnje, Ministarstvo za ekonomski razvoj će imenovati predstavnika za odnose sa UNECE-om, kao jednom od 5 regionalnih komisija Ujedinjenih nacija, koja za cilj ima unapređenje ekonomskih odnosa putem donošenja normi, standarda i konvencija i pomoći u njihovom implementiranju.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?