Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović susreo se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Roderikom Murom

Objavljeno: 30.06.2008. 20:45 Autor: Naslovna strana
Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović susreo se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Roderikom Murom.

Ministar Gvozdenović je uručio ambasadoru Muru pismo zahvalnosti za pomoć američke ambasade u organizaciji i realizaciji posjete delegacije Ministarstva za ekonomski razvoj SAD-u, od 5 - 10. maja ove godine, tokom koje se ministar Gvozdenović susreo sa visokim zvaničnicima američke administracije i predstavnicma američke poslovne zajednice.

Ocijenjeno je da je ta posjeta bila izuzetno uspješna, što potvrđuje povećana zainteresovanost američkih investitora za brojne projekte u Crnoj Gori. Naglašeno je da su u posljednjih mjesec dana u Crnu Goru dolazili predstavnici nekoliko američkih kompanija (Patton Boggs, Citogel IMC, Troutman Sanders,...), sa kojima su inicijalni susreti obavljeni prilikom posjete crnogorskog ministra i njegovog tima Americi.

Ministar Gvozdenović je obavijestio ambasadora Mura o trenutnim aktivnostima i zakonskoj regulativi koja je u fazi izrade, sa fokusom na Zakon o izgradnji objekata i Zakon o koncesijama. Razgovaralo se i o projektima valorizacije prostora u Crnoj Gori, i onima koji se odnose na energetiku i projekte revitalizacije sjevernog dijela Crne Gore. Ministar Gvozdenović je ambasadora takođe informisao o prostorno - planskoj dokumentaciji i projektu izgradnje auto puta Bar-Boljari.

Sagovornici su se složili da je učešće crnogorske delegacije na predstojećem Regionalnom investicionom forumu u Beču 6. i 7. oktobra ove godine, koji organizuju Ministarstvo inostranih poslova i Ministarstvo trgovine SAD i američki Poslovni savjet za međunarodnu saradnju, izuzetna prilika da se prezentiraju investicione mogućnosti Crne Gore.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?