Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Međunarodna radionica na temu energetske efikasnosti zgrada

Objavljeno: 16.07.2008. 23:09 Autor: Naslovna strana
Ministarstvo za ekonomski razvoj, u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Vladom Norveške i Enerdži sejving internešenel AS, organizuje u četvrtak 17, jula 2008. godine, međunarodnu radionicu na temu Energetska efikasnost zgrada-Ispunjavanje zahtjeva u okviru EU direktiva o energetskom učinku zgrada, statusu, potrebama i mogućnostima u Crnoj Gori.

Saglasno strateškom cilju da se integriše u EU, Crna Gora treba da zadovolji određeni broj regulativa i direktiva EU u oblasti energetske efikasnosti. Norveška Vlada, kao partner u tom projektu, započela je preko ENSI-ja program obuke i obezbjeđenja sertifikata za prve nacionalne eksperte za reviziju u oblasti energetike, dok će UNDP u okviru pilot inicijative Partnerstvo za održivi razvoj u privatnom sektoru, tu tek osnovanu grupu nacionalnih stručnjaka iskoristiti za izradu izvještaja za Hipo Alpe Adria Banku i Kompaniju ProMonte, čiji će rezultati pokazati potencijale za uštedu energije u njihovim prostorijama i investicionu šemu za postizanje cilja.

Radionicu će otvoriti ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović, stalni koordinator sistema UN i stalni predstavnik UNDP u Crnoj Gori Aleksandar Avanesov i predstavnik ENSI-ja Orjan Tigen.

Radionica će biti održana u Hotelu Podgorica, u 09.30 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?