Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Aktivnosti Ministarstva za ekonomski razvoj u oblasti energetike

Objavljeno: 13.08.2008. 22:11 Autor: Naslovna strana
Ovih dana je završena finalana verzija Akcionog plana za implementaciju Strategije razvoja energetike za period 2008-2012. Ovaj dokument će biti dostavljen Vladi Crne Gore na usvajanje početkom septembra.
Takođe, održana je trodnevna radionica sa ekspertima iz Slovenije, a u kojoj su učestvovali predstavnici Ministarstva za ekonomski razvoj, Elektroprivrede Crne Gore i Regulatorne agencije za energetiku. Tema radionice je bila stvaranje uslova za otvaranje tržišta električne energije u Crnoj Gori za sve potrošače izuzev kategorije domaćinstva, a koje je planirano do 01.01.2009. godine. Učesnici radionice su radili na finalizaciji Tržišnih pravila što predstavlja jedan od najvažnijih dokumenata za proces otvaranja tržišta električne energije. Osim razmatranja Tržišnih pravila diskutovalo se i o predstojećim izmjenama Zakona o energetici (usvojenog 2003.) koje se odnose na obnovljive izvore energije, energetsku efikasnost i gas, a sve u cilju potpunog usaglašavanja sa relevantnim direktivama Evropske unije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?