Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović susreo se sa državnim sekretarom Ministarstva zaštite životne sredine i uređenja prostora Republike Slovenije Mitjom Briceljom

Objavljeno: 01.09.2008. 21:44 Autor: Naslovna strana
Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović, koji predvodi crnogorsku delegaciju na Bledskom forumu održao je bilateralni sastanak sa državnim sekretarom Ministarstva zaštite životne sredine i uređenja prostora Republike Slovenije Mitjom Briceljom. Ovom prilikom sagovornici su se upoznali sa unutrašnjom organizacijom sektora za uredjenje prostora i nadležnostima ministarstava, zakonskim rješenjima i saradnji na različitim nivoima.
Ministar Gvozdenović je istakao da Zakon o uredjenju prostora i izgradnji objekata omogućava brzu i efikasnu realizaciju investicionih aktivnosti, kao i veće angažovanje ljudskih i finansijskih kapaciteta kad je u pitanju planiranje prostora. Sekretar Bricelj je upoznao ministra Gvozdenovića sa slovenačkom iskustvom na putu potpune implementacije evropskih standarda i regulativa. On je istakao neophodnost regionalne saradnje u cilju postizanja što boljih rezultata kada je riječ o uredjenju prostora. Na sastanku su ministar Gvozdenović i državni sekretar Bricelj dogovorili posjetu crnogorske ekspertske delegacije Ministarstvu za zaštitu životne sredine i uredjenje prostora Republike Slovenije u cilju razmjene iskustava na eskperstkom nivou. Posjeta će biti realizovana u oktobru ove godine .



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?