Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Susret ministra za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenovića sa Fatmirom Besimijem, ministrom ekonomije Republike Makednije i Andrejom Vizjakom, ministrom gospodarstva Republike Slovenije

Objavljeno: 02.09.2008. 22:07 Autor: Naslovna strana
Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović, koji je predvodio crnogorsku delegaciju na Bledskom strateškom forumu, susreo se sa ministrom ekonomije Republike Makednije Fatmirom Besimijem. Na sastanku je ministar Gvozdenović makedonskom kolegi prezentovao podatke o ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori kao i o aktuelnim projektima u oblasti energetike. Na sastanku ministri su se saglasili da postoje odredjene oblasti saradnje koje mogu biti unaprijedjene, prije svega kroz medjusobnu razmjenu znanja i iskustava.

Na sasatanku ministra Gvozdenovića i ministra gospodarstva Republike Slovenije Andreja Vizjaka zaključeno da je dosadašnja ekonomska saradnja Crne Gore i Slovenije bila veoma uspješna kao i da je u poslednjih nekoliko godina doživjela snažan napredak. Veoma uspješni poslovni poduhvati kao i strane direktne investicije iz Slovenije okarakterisane su kao veoma značajne u kompletnoj strukturi crnogorskih investicija. Istaknuto je da ekonomska saradnja može biti unaprijedjena kroz postojeći Poslovni klub slovenačkih kompanija u Crnoj Gori, koji je osnovan sa ciljem da okupi slovenačke firme i ostvari bolju saradnju između dvije države. Ovom prilikom dogovoreno je da crnogorske i slovenačke biznis strukture organizuju poslovni forum na kojem će biti promovisana dosadašnja i predstavljene mogućnosti buduće saradnje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?