Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministarstvo za ekonomski razvoj i UNDP predstavljaju zajedničke projekte

Objavljeno: 11.09.2008. 22:00 Autor: Naslovna strana
Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović i Aleksandar Avanesov, stalni koordinator Sistema UN i stalni predstavnik UNDP u Crnoj Gori sa saradnicima u petak, 12. septembra u Restoranu Plavnica održaće sastanak na kome će predstaviti zajednički portfolio za Crnu Goru u oblasti ekonomskog razvoja.

Sastanak će početi u 9 sati, dok su izjave za medije planirane za 11: 30.

Zajednički portfolio Ministarstva za ekonomski razvoj i UNDP-a obuhvata: 1) Podršku sistema prostornog planiranja na nacionalnom nivou i strateško planiranje lokalnih vlasti u opštinama sa ciljem stvaranja povoljnijeg okruženja za investicije i biznis; 2) Stručnu podršku reformama i razvoju politika u sektoru energetike kroz: a) Procjenu uticaja na životnu sredinu za pojedine projekte i b) reformu politika u energetskom sektoru radi unapređivanja razvoja malih hidroelektrana u Crnoj Gori; kao i 3) Partnerstvo sa privatnim sektorom kroz konkretne pilot-projekte u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Sastanku će prisustvovati i predstavnici Ljubljanskog urbanističkog zavoda g-din Tilen Smolnikar i g-đa Janja Solomun, koji će predstaviti slovanačka iskustva u oblasti izrade GIS baze podataka na osnovu urbanističkih planova.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?