Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Nastavlja se akcija suzbijanja bespravne gradnje

Objavljeno: 11.09.2008. 22:55 Autor: Naslovna strana
U akciji suzbijanja bespravne gradnje na prostoru Crne Gore, urbanistička i građevinska inspekcija Ministarstva za ekonomski razvoj, u primjeni Zakona o izmjenama i dopunama krivičnog zakonika, prvi put su inicirale pokretanje krivično-pravnog progona pravnih lica i odgovornih lica u pravnom licu, zbog započinjanja građenja bez građevinske dozvole kod nadležnog državnog tužioca.


Konkretno, nakon obilaska prostora Opštine Budva građevinska inspekcija Ministarstva za ekonomski razvoj u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave, zapisnički je konstatovala da je pet investitora započelo građenje objekata bez prethodno pribavljene građevinske dozvole, pa su nadležnom Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru podnijete krivične prijave protiv četiri Društva ograničene odgovornosti (DOO) iz Budve. Riječ je o DOO ”MIR COMMERCE”, kao pravnog lica i Marka Mirovića direktora, kao odgovornog lica u pravnom licu, koje je započelo građenje pet objekata u naselju Komoševina Opština Budva, DOO” INVENTA” iz Budve, kao pravnog lica i Yuriy Kazankina direktora, kao odgovornog lica u pravnom licu, koje je započelo građenje objekta u naselju Seoca Opština Budva; DOO” ORBIS”-PEKARA ”ŽITKO” IZ Budve, kao pravnog lica i Slobodana Vujovića direktora, kao odgovornog lica u pravnom licu, koje je započelo građenje objekta u naselju Jaz Opština Budva i DOO” SHAMROCK” IZ Budve, kao pravnog lica i Rajka Medenice direktora, kao odgovornog lica u pravnom licu, koje je započelo građenje osam objekata u naselju Reževići Opština Budva.

Kako je riječ o objektima čija je kontrola građenja, shodno propisima u nadležnosti opštinske građevinske inspekcije i za koje građevinsku dozvolu izdaje organ lokalne uprave, Komunalnoj policiji-građevinskoj inspekciji Opštine Budva, u pisanoj formi, naloženo je da preduzme hitne mjere i radnje u skladu sa zakonom u cilju sprečavanja građenja bespravnih objekata.



Istovremeno, urbanistička inspekcija Ministarstva za ekonomski razvoj je u postupku inspekcijske kontrole po službenoj dužnosti u prethodna tri dana na Adi Bojani izvršila kontrolu terena-desnog rukavca rijeke Bojane i desne i lijeve obale. Pri vršenju kontrole inspekcija je sačinila dvadest zapisnika koji su glasili na N.N. lice i istim naložila uklanjanje bespravno podignutih šipova, platformi i objekata.



Prilikom vršenja kontrole inspektori su bili izloženi neprijatnostima od strane nepoznatih lica, a sve u cilju sprečavanja vršenja kontrole. Inspekcija je takodje utvrdila da su na ranije uradjenim platformama sada postavljeni vikend objekti većih dimenzija u osnovi, spratnosti prizemlje i potkrovlje. Takodje je utvrdjeno da su, na lokacijama starih ribarskih kućica sada postavljeni novi, veći objekti čiji vlasnici više nijesu ribari.



















Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?