Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Ministarstva za ekonomski razvoj: Aktivnosti Inspekcije zaštite prostora Ministarstva za ekonomski razvoj

Objavljeno: 19.10.2008. 20:47 Autor: Naslovna strana

Inspekcija zaštite prostora Ministarstva za ekonomski razvoj je, u cilju dalje zaštite prostora Crne Gore od bespravne gradnje, 13. oktobra, nastavila sa monitoringom prostora, a preduzela je i niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Inspektori zaštite prostora su tokom protekle sedmice posebno intenzivno obilazili primorske opštine Ulcinj, Bar, Budvu, Tivat, Herceg Novi i Kotor, tj. opštine za koja se smatra da su najviše ugrožene bespravnom gradnjom.

Tokom vršenja nadzora, u nabrojanim opštinama, inspektori su izvršili 45 pregleda pri čemu je donešeno 12 rješenja o rušenju, a u 2 slučaja vlasnici su sami izvršili naloženu mjeru i srušili objekte.

U 15 slučajeva je pokrenut postupak sačinjavanjem zapisnika, a u 3 slučaja je postupak već bio pokrenut od strane opštinske inspekcije za gradjevinarstvo, pa su predmeti proslijedjeni nadležnom organu.

U 13 slučajeva subjekti nadzora su posjedovali građevinsku dozvolu.

Nadzor na terenu trenutno vrši 60 ovlašćenih inspektora zaštite prostora.

Osim navedenih mjera, a u cilju efikasnije saradnje sa gradjanima i njihove bolje informisanosti o radu Inspekcije zaštite prostora, Ministarstvo za ekonomski razvoj je, u saradnji sa Agencijom za telekomunikacije i poštansku djelatnost, obezbijedilo i poseban telefonski broj 080 081 777 na koji će gradjani moći, potpuno besplatno, da prijavljuju bespravnu gradnju i dobijaju sve željne informacije. Navedeni broj će biti u funkciji od sljedeć nedjelje, nakon tehničkog priključenja, a do tada će u toj funkciji biti broj 020 482 386.





Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?