Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Atina: Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović prisustvovao Prodexpo konferenciji i izložbi na temu izgradnje- Grčka i Jugoistočna Evropa

Objavljeno: 22.10.2008. 18:35 Autor: Naslovna strana
Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović predvodio je crnogorsku delegaciju na IX Prodexpo Konferenciji i izložbi na temu izgradnje - Grčka i Jugoistočna Evropa, koja je održana u Atini.

Ministar Gvozdenović je prezentirao aktuelno stanje i planirane aktivnosti u sprovođenju ekonomskih reformi u Crnoj Gori, naglašavajući da je nastavak procesa privatizacije, kao strateške odrednice crnogorskog razvoja u novom milenijumu, od ključnog značaja za jačanje konkurentnosti crnogorske ekonomije. Pored postojećih modela privatizacije, uvešće se i novi modeli odnosa sa strateškim partnerima, a smatramo da imamo izvanrednu osnovu da se Crna Gora kvalitetno i blagovremeno pripremi za sljedeću fazu, odnosno novi kvalitativni pomak kroz investicioni razvoj, orijentisan na velike razvojne i green field projekte u oblasti putne i komunalne infrastrukture, energetike, turizma, proizvodnje, kazao je minister Gvozdenović.

Tokom konferencije minister Gvozdenović je imao brojne susrete sa grčkim investitorima, predstavnicima Helenic petroleuma, Pireus Banke, Eurobank properties i drugih.

Prodexpo je vodeće okupljanje na temu nekretnina, koje se svake godine održava u Atini i privlači pažnju svih velikih graditelja, preduzimača, graditeljskih grupacija, finansijskih institucija, preduzeća iz javnog sektora, zvaničnika grčke vlade i drugih agencija i pojedinaca koji učestvuju u razvijanju sektora nekretnina u Grčkoj i Jugoistočnoj Evropi. Preko 2000 delegata prisustvuje plenarnim zasijedanjima i radionicama u okviru tog skupa, posjećuju prezentacije sponzora i imaju priliku da kontaktiraju i razgovaraju o svim pitanjima koja se odnose na nekretnine u širem regionu. Proteklih godina, Prodexpo je proširio focus, kako bi uključio dodatne oblasti Jugoistočne Evrope i Istočnog Mediterana, kao što su Albanija, Bugarska, Srbija, Crna Gora, Rumunija, Kipar, Izrael itd.

Ovogodišnji skup sadrži posebni segment na temu Zelena gradnja i zeleni turizam.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?