Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Susret Gvozdenović - Frojnd

Objavljeno: 31.10.2008. 18:05 Autor: Naslovna strana
Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović primio je danas u oproštajnu posjetu Rajnera Frojnda, direktora kancelarije Evropske agencije za rekonstrukciju i razvoj u Crnoj Gori.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i realizacijom mnogobrojnih projekata koji su podržani od strane Evropske agencije za rekonstrukciju i razvoj, a sve u cilju povećanja atraktivnosti Crne Gore i njenog poslovnog i investicionog ambijenta.

Gospodin Frojnd je posebno naglasio zadovoljstvo saradnjom sa ministrom Gvozdenovićem i radom u Crnoj Gori. On je istakao doprinos Ministarstva za ekonomski razvoj implementaciji i poštovanju evropskih standarda i principa koji su u nadležnosti ovog Ministarstva , a što je ocijenjeno kao veliki doprinos na putu evropskih integracija.

Evropska agencija za rekonstrukciju od početka rada u Crnoj Gori 2001. godine do danas realizovala je projekte u vrijednosti od 130 miliona eura. Programi za koje je Agencija nadležna su: uspostavljanje osnova za razvoj tržišne ekonomije, podrška razvoju preduzetništva, pomoć jačanju kapaciteta državne uprave i privatnog sektra, rehabilitacija i održavanje osnovnih infrastrukturnih i javnih sektora kao što su energetika, vodosnadbijevanje, saobraćaj itd., a sve u cilju podrške procesu približavanja Crne Gore Evropskoj Uniji.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?