Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović predvodiće crnogorsku državno-privrednu delegaciju na Balkanskom ekonomskom samitu u Istanbulu

Objavljeno: 24.11.2008. 19:42 Autor: Naslovna strana
Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović predvodiće crnogorsku državno-privrednu delegaciju na Balkanskom ekonomskom samitu koji se održava od 25. do 27. novembra u Istanbulu. Tema samita je Novi investicioni ambijent na Balkanu, a organizatori su Udruženje privrednih komora Turske i Udruženje balkanskih komora.
Ministar Gvozdenović upoznaće učesnike Samita sa poslovnim okruženjem u Crnoj Gori i budućim prioritetima Vlade koji se tiču razvojnih projekata.

Tokom trajanja Balkanskog ekonomskog samita biće potpisan i Sporazum o slobodnoj trgovini između Crne Gore i Turske. Sporazum će u ime Vlade Crne Gore potpisati ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović, a u ime Vlade Turske ministar za spoljnu trgovinu Kursad Tuzmen.

Potpisivanje ovog Sporazuma predstavlja odličnu osnovu za jačanje ekonomske saradnje, postepeno otklanjanje ograničenja u trgovini, stvaranje uslova za dalje podsticanje investicija, a naročito za razvoj zajedničkih ulaganja i u obje zemlje, a podstaći će i unapređenje trgovine i saradnje između dvije zemlje na tržištima trećih zemalja.
Tokom boravka u Istanbulu crnogorske kompanije, prvenstveno iznoznici proizvoda i usluga, Brodogradilište Bijela, Plantaže, MI-RAI, Montenegrobonus, MDI i Tara, iskoristiće priliku da uspostave kontakte sa turskim investitorima, a neke od njih će finalizovati otpočete pregovore o saradnji sa turskim partnerskim kompanijama.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?