Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Kan: Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović učestvuje na Sajmu nekretnina MIPIM horajzons

Objavljeno: 03.12.2008. 00:32 Autor: Naslovna strana
Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović učestvuje na Sajmu nekretnina MIPIM horajzons, koji se održava u Kanu. Tokom prvog dana boravka, crnogorski ministar imao više sastanaka sa investitorima i kompanijama koje se bave planiranjem, među kojima je Benoj i Aedas, druga svjetska kompanija u toj oblasti, te izraelskom firmom Profimeks i SEE properti fond.

Nakon tih susreta Gvozdenović je kazao da, na sajmu nekretnina u Kanu, vlada veliko interesovanje ulagača za Crnu Goru, što je, u godinama turbulencije zbog ekonomske krize, može odvojiti od drugih.

On je ocijenio da je Crna Gora prepoznata kao zemlja koja je napravila veliki progres u prethodnom periodu, što prepoznaju investitori koji očekuju puno aktivnosti koje su tiču infrastrukture.

Gvozdenović je rekao da niz aktivnosti, koje su preduzete u Crnoj Gori u prethodnom periodu, stvara određeni nivo interesovanja ulagača. Takođe je naglasio da, podizanjem ukupnih kapaciteta administracije, eliminisanjem barijera i pripremom specifičnih planova, Crna Gora postaje zanimljivija investitorima.

Za njih je posebno važno pitanje brzina realizacije infrastrukturnih projekata i to je nešto novo što možemo da ponudimo ulagačima, a očekujemo njihovu podršku u narednom periodu", naveo je Gvozdenović.

Prema njegovim riječima, nova rješenja mogu da dovedu i nove investitore.

On je dodao da ulagače najviše zanimaju turizam, nekretnine, infrastruktura i energetika.

"Investitori smatraju da je prednost Crne Gore što na malom prostoru može da ponudi različite usluge i to treba promovisati. Jako sam ohrabren da se upari to interesovanje za jug, sjever i centralni dio i to investitori posebno vrednuju i cijene", naveo je Gvozdenović.

Na Sajmu nekretnina MIPIM horajzons /horizons/, predstavljeni su projekti crnogorskih kompanija i pet finalnih radova za Veliku plažu.

Na štandu Ministarstva za ekonomski razvoj u naredna tri dana biće organizovane i dvije radionice, od kojih će jedna biti posvećena Crnoj Gori kao investicionoj destinaciji.
Gvozdenović će sjutra govoriti na Samitu lidera, a tema je Suočavanje sa održivim izazovima kada političari i lideri u nekretninama oblikuju budućnost.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?