Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nastavlja se intenzivna kontrola bespravne gradnje

Objavljeno: 30.12.2008. 20:36 Autor: Naslovna strana
Juče, 29.12.2008.godine Inspekcija zaštite prostora Ministarstva za ekonomski razvoj izvršila je obilazak lijeve obale Ade Bojane, kao posebno ugroženog područja sa montažnim kućicama za čije postavljanje je potreban jako kratak vremenski period. Takodje, Inspekcija zaštite prostora nastavlja, zajedno sa predstavnicima Morskog dobra, sa intenzivnim radom na suzbijanju divlje gradnje i tokom praznika.

Tokom jučerašnje kontrole Ade, a na osnovu telefonske prijave upućene na adresu Morskog dobra inspekcija je evidentirala postavljanje šipova za drvenu platformu uz obalu u površini od oko 25 m2, a na gradilištu nije bio prisutan investitor niti izvodjač radova. Nakon izvršenog inspekcijskog nadzora donijeto je rješenje o rušenju - uklanjanju šipova nepoznatom investitoru.

Takodje, uz asistenciju Granične pomorske policije Ulcinj izvršen je i obilazak patrolnim čamcem lijeve i desne obale rijeke Bojane, a tokom obilaska inspekcija nije evidentirala postavljanje novih objekata.

Sve inspekcije u nadležnosti Ministarstva za ekonomski razvoj će nastaviti sa intezivnim nadzorom, kako na Adi Bojani, tako i na prostoru čitave Crne Gore, tj. u svim onim oblastima koje se smatraju ugroženim divljom gradnjom, a, kao što je pomenuto, biće organizovana i praznična dežurstva, s obzirom da se pokazalo da se, tokom prazničnih i ljetnjih periodia intenzivno otpočinje sa bespravnom gradnjom. Stoga se koristi prilika da se još jednom uputi apel investitorima da se, bez gradjevinske dozvole ne otpočinju radovi, kao i da se napomene da je, po izmjenama Krivičnog zakonika bespravna gradnja okarakterisana kao krivično djelo, te će stoga investitori koji opočinju gradnju bez gradjevinske dozvole biti i na taj način sankcionisani. Na kraju, još jednom treba napomenuti da je, radi boljeg i ažurnijeg djelovanja inspekcija, otvoren besplatan broj na koji gradjani mogu prijavljivati bespravnu gradnju- 080 081 777 ili na fax 020 482 386.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?