Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović primio novoimenovanu ambasadorku Repubilke Ukrajine u Crnoj Gori Oksanu Sljusarenko

Objavljeno: 10.02.2009. 22:58 Autor: Naslovna strana
Ministar za ekonomski razvoj, Branimir Gvozdenović, primio je danas novoimenovanu ambasadorku Repubilke Ukrajine u Crnoj Gori, Oksanu Sljusarenko.

Tokom razgovora posebno je bilo riječi o pregovorima Crne Gore za članstvo u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji i usaglašavanju stavova Ukrajine i Crne Gore po tom pitanju.

Ambasadorka Sljusarenko je istakla i da ukrajinski investitori smatraju da je Crna Gora najpovoljniji poslovni ambijent u regionu, kao i da su veoma zainteresovani za razvoj privredne i turističke saradnje. U tom cilju, predloženo je uspostavljanje direktne avionske linije Podgorica-Kijev, kao i pomorskog saobraćaja između Luke Bar i Luke Odesa.

Na sastanku je zaključeno da bi jedan od prioritetnih zadataka, nakon usaglašavanja stavova oko pristupanja Crne Gore Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, trebalo da bude unapređenje ekonomskih odnosa između Crne Gore i Ukrajine
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?