Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje:Pomoćnici ministra za ekonomski razvoj Nada Medenica i Miodrag Čanović primili komandanta Nacionalne garde države Mejn generala Džona Libija

Objavljeno: 11.02.2009. 20:03 Autor: Naslovna strana
Pomoćnik ministra za ekonomski razvoj za ekonomske odnose sa inostranstvom Nada Medenica i Pomoćnik ministra za ekonomski razvoj za energetiku Miodrag Čanović, primili su danas komandanta Nacionalne garde države Mejn, generala Džona Libija.

Posjeta generala Libija Crnoj Gori, prevashodno imala je za cilj saradnju u oblasti odbrane između Crne Gore i države Mejn, ali i unaprijedjivanje drugih oblika saradnje, posebno u oblasti ekonomije.

Tokom sastanka Medenica je informisala sagovornike o poslovnom i investicionom ambijentu u Crnoj Gori, kao i o aktuelnim projektima Vlade čija je realizacija predviđena u narednom periodu, a Čanović je generalu Libiju i njegovim kolegama predstavio aktuelne projekte iz oblasti energetike, sa posebnim osvrtom na obnovljive izvore energije.

Libi je istakao da je ova posjeta ujedno i priprema za posjetu koja je predviđena za jul ove godine, kada će Crnu Goru posjetiti guverner države Mejn sa predstavnicima resornih ministarstava radi preciznijeg definisanja oblasti saradnje i koraka koje treba preduzeti u cilju jačanja ekonomske saradnje.

Na kraju, sagovornici su se složili da Crna Gora i država Mejn imaju dosta zajedničkih tačaka koje daju mogućnosti za združeno djelovanje dvije zemlje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?