Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

CRNA GORA NA NAJVEĆEM MEĐUNARODNOM SAJMU NEKRETNINA MIPIM 2009 U KANU

Objavljeno: 07.03.2009. 19:40 Autor: Naslovna strana
Delegacija Ministarstva za ekonomski razvoj koju će predvoditi ministar Branimir Gvozdenović učestvovaće od 10-13 marta 2009.godine na najvećem međunarodnom sajmu nekretnina MIPIM 2009 koji se održava u Kanu.

S obzirom na težnje Crne Gore da postane prepoznatljiva investiciona destinacija, sajam nekretnina MIPIM predstavlja dobru priliku za promociju na međunarodnom tržištu, kao i za sastanke, povezivanje i umrežavanje sa velikim investitorima u oblasti nekretnina. S obzirom da će u periodu održavanja MIPIM-a tenderi za velike projekte biti u procesu raspisivanja, ovaj događaj će pružiti dodatnu mogućnost za animiranje investitora.

U okviru MIPIM 2009, ministar Branimir Gvozdenović će biti učesnik Mayors Day Programme-a (Programa Dana Gradonačelnika), u okviru koga je organizovano sedam okruglih stolova, a koji će omogućiti gradonačelnicima i visokim zvaničnicima da razmijene ideje i iskustva, kao i da diskutuju o trenutnim problemima, efektima ekonomske krize na industriju kao i mogućim rješenjima. Tema Mayors Day Programme-a je Mega gradovi : Da li su rast i održivi razvoj kompatibilni?. Ministar Gvozdenović će u okviru Mayors Think Tank govoriti na jednom od okruglih stolova na temu Od vizije do akcije radi boljeg urbanističkog okruženja.

Na MIPIM-u će se predstaviti kompanije, koje će u sklopu crnogorskog štanda imati mogućnost predstavljanja svojih projekata i poslovnih aktivnosti, što će pomoći u potvrđivanju Crne Gore kao destinacije u kojoj se realizuju veliki projekti.
Kompanije koje će se predstaviti na štandu Ministarstva za ekonomski razvoj i Agencije Crne Gore za promociju stranih investicija u Kanu su:

Glavni projekti

Metropol Grupa
SAGIO Residence
Atlas Grupa
Sonuba Montenegro
Monte Mena
Colliers International Montenegro

Ostali projekti

Vila Park Ltd.
Montenegro Venture Partners
Amathist DOO
Montenegro Properties - Budva

Učešćem na sajmu nekretnina MIPIM Horisons u Kanu u decembru prošle godine, započeti su kontakti koji su nastavljeni nakon sajma. Ponovno sastajanje sa potencijalnim investitorima je bitno u konkretizovanju započetih pregovora. Ministar Branimir Gvozdenović će takođe imati intervjue sa predstavnicima kako domaćih tako i inostranih medija kojih će na sajmu biti preko šest stotina, a sve u cilju što kvalitetnijeg i intenezivnijeg predstavljanja Crne Gore i aktuelnih projekata.

Ministar Branimir Gvozdenović će tokom MIPIM imati niz bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima, potencijalnim investitorima, developerima, planerima i hotelskim operaterima.


MIPIM je najveći svetski sajam nekretnina koji se ove godine po dvadeseti put organizuje u Kanu. Međunarodni sajam MIPIM je poznat po jedinstvenom prisustvu velikog broja zemalja i reputaciji i kao takav okuplja najuticajnije donosioce odluka na tržištu nekretnina, omogućavajući im pristup najvećoj postojećoj izložbi razvojnih projekata. Na MIPIM učestvuju najveći investitori, hotelski operatori, agencije za nekretnine, banke, najveće konsultantske kompanije u ovoj oblasti, lokalne vlasti i dr. MIPIM nudi informacije o tome gdje, kada i kako sada ulagati u tržišta, kako ući u najisplativije partnerstvo, upoznavanje sa razvojnim inovacijama u oblasti nekretnina (sa akcentom na finansije, arhitekturu i održivost), kao i mogućnost speed matching-a odnodno susreta sa ključnim investitorima u neformalnom okruženju, gdje se pruža mogućnost da se u sedam minuta predstave projekti investitorima zainteresovanim za otkrivanje novih lokacija velikih investicionih potencijala.
MIPIM je mjesto za upoznavanje vodećih partnera i potencijalnih investitora iz preko 90 država svijeta. Preko 29.000 posjetilaca, uključujući više od 7.600 predstavnika velikih investitora, korporativnih krajnjih korisnika i hotelskih grupacija će pregovarati o poslovima na sajmu. U 2008. godini MIPIM je imao oko 30.000 posjetilaca, 6.800 investitora, preko 600 novinara iz 89 svjetskih država.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?