Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održan sastanak predstavnika Vlade i predstavnika vlasnika KAP-a

Objavljeno: 13.03.2009. 21:30 Autor: Naslovna strana
Na današnjem sastanku, održanom između predstavnika Vlade i predstavnika vlasnika KAP-a, dogovoreno je da se prije svega pokuša prevazići aktuelni problem sa blokadom računa koje KAP ima kod konzorcijuma banaka. U tom cilju, predstavnici Vlade i predstavnici KAP još jednom su se obratili Konzorcijumu sa zahtjevom za deblokadu računa, kako bi KAP mogao nastaviti normalno funkcionisanje, odnosno nabavku sirovina potrebnih za nastavak proizvodnje i isplate plate zaposlenim u KAP-u, zavisnim društvima (Prerada, Kovačnica i FAK) i Rudnicima boksita Nikšić.

Na sastanku je dogovoreno i da se nastavi razgovor oko Ugovora o suspenziji arbitražnih postupaka kojim bi se definisala kratkoročna i srednjoročna rješenja za probleme u kojima se KAP nalazi. Ovakav Ugovor, obezbijedio bi dovoljno vremena da se i na dugročnom planu pronađu najbolja rješenja za KAP.

Nastavak razgovora se može očekivati u drugoj polovini naredne nedjelje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?