Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Regionalna konferencija za energetsku sigurnost i energetsku efikasnost

Objavljeno: 18.03.2009. 19:43 Autor: Naslovna strana
Ministarstvo za ekonomski razvoj i GTZ-ASE organizuju Regionalnu konferenciju za energetsku sigurnost i energetsku efikasnost koja će se održati u hotelu Splendid u Budvi od 19- 20. marta 2009. Konferenciju će otvoriti predjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, bivši vicekancelar Savezne Republike Njemačke Joška Fišer, ekspert za klimatske promjene i energiju, ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović i šef jedinice za energetsku efikasnost u Generalnom direktoratu za energetiku i transport u Evropskoj komisiji Pedro Ballesteros Torres.

Konferencija će početi u 9,30 sati, dok je, istog dana (19.mart), u 11 sati planirana prva konferencija za medije, na kojoj će govoriti ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović i Joška Fišer, bivši njemački vicekancelar, ekspert za klimatske promjene i energiju.

Konferencija će okupiti i preko 300 učesnika sa ciljem jačanja regionalne saradnje koja se odnosi na energetsku sigurnost i energetsku efikasnost, unapređenja saradnje kroz konvenciju o energetskoj zajednici, razmjene iskustava i primjera dobre prakse u regionu, unapređenja i ohrabrenja postignuća EU standarda u oblasti energetske efikasnosti u zemljama u regionu, kao i identifikacija mogućnosti za pokretanje i finansiranje regionalnih energetskih projekata.

Na marginama Konferencije, predsjednik Vlade Đukanović i ministar Gvozdenović imaće susret sa gospodinom Fišerom.

Na sajtu www.energy-efficiency-conference.com možete daunlodovati kompletan program konferencije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?