Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Ministarstva za ekonomski razvoj

Objavljeno: 20.03.2009. 23:11 Autor: Naslovna strana
Vlada Crne Gore čini sve napore u cilju obezbjeđenja funkcionisanja KAP-a. Situacija je veoma komplikovana i trenutno je blokiran račun u Beču, koji KAP ima kod Konzorcijuma banaka i zbog toga nije bilo moguće isplatiti platu radnicima u toku ove nedjelje.

Vlada je prezentirala Konzorcijumu banaka ozbiljnost situacije i potrebu deblokade računa za potrebe isplate plate radnicima i nabavke neophodnih sirovina za nastavak proizvodnje. Takođe, prezentirala je i sve elemente i konkretne poteze koje je preduzela u cilju nastavka funkcionisanja KAP-a.

Konzorcijum banaka juče je saopštio da je donijeta odluka o deblokadi računa i da će plate biti isplaćene danas u toku dana, ali je kasnije sa njihove strane stigao dodatni zahtjev, kao uslov za deblokadu računa. Njime se od EPCG tražilo dodatno pojašnjenje zahtjeva o prinudnoj naplati sredstava od KAP-a.

EPCG je, imajući u vidu situaciju u kojoj se nalazi KAP i zaposleni u njemu,odustala od privremene mjere, kako bi sredstva za isplatu plata radnicima bila deblokirana. Privredni sud je takođe potvrdio da nikakva odluka po tom zahtjevu nije donijeta i da, prema računu KAP-a po tom zahtjevu, trenutno nema nikakvog opterećenja.

Danas je ponovo obavljen razgovor sa Konzorcijumom banaka i oko 17h smo dobili obavještenje da Konzorcijum banaka zasijeda i da se čeka odluka još dvije banke iz konzorcijuma, kako bi se donijela konačna odluka, koja bi po svim najavama trebala da bude pozitivna.

U slučaju pozitivne odluke,koja je po njihovim riječima vrlo izvjesna, sredstva za plate radnicima mogla bi se naći na računu CKB u ponedjeljak u popodnevnim satima.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?