Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović primio ambasadora Velike Britanije u Crnoj Gori Kevina Lajna

Objavljeno: 06.04.2009. 23:02 Autor: Naslovna strana
Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović primio je danas ambasadora Velike Britanije u Crnoj Gori Kevina Lajna.

Sagovornici su razmijenili informacije o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori. Ambasador Velike Britanije je uručio pismo Vojvode od Jorka Endrjua, koji se zahvalio na dobro organizovanoj posjeti i korisnim informacijama koje je dobio o investicionim mogućnostima u Crnoj Gori. Ambasador je čestitao ministru Gvozdenoviću na izbornom rezultatu i izrazio podršku daljem procesu reformi u Crnoj Gori.

Sagovornici su se saglasili da je ekonomska saradnja Crne Gore i Velike Britanije dobra, ali i da postoje mogućnosti za njeno dalje unaprijeđenje. Ambasador je, u tom kontekstu, istakao da postoji interesovanje britanskih investitora da nastave sa poslovanjem u Crnoj Gori, naročito na projektima u oblasti turizma, bez obzira na globalnu ekonomsku situaciju. On je, takođe, izrazio interesovanje britanskih investitora za predstojeću privatizaciju Luke Bar.

Ministar Gvozdenović je predložio da se napravi institucionalni okvir saradnje sa britanskim investitorima u Crnoj Gori, kako bi se olakšala saradnja na državnom i lokalnom nivou, razmijenile informacije, iskustva i unaprijedili odnosi Crne Gore i Britanije.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?