Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održan sastanak sa predstavnicima Sindikata KAP-a, zavisnih društava i Rudnika boksita Nikšić

Objavljeno: 16.04.2009. 02:00 Autor: Naslovna strana
U Ministarstvu za ekonomski razvoj danas je održan sastanak ministra za ekonomski razvoj Branimira Gvozdenovića, direktora Agencije za prestrukturiranje privrede i strana ulaganja Branka Vujovića i direktora Direkcije za mala i srednja preduzeća, Zorana Vukčevića sa predstavnicima Sindikata KAP-a, zavisnih društava i Rudnika boksita Nikšić.

Vlada je upoznala predstavnike Sindikata sa socijalno-razvojnim programom u iznosu od 41 mil.eura za optimizaciju broja zaposlenih u ovim kolektivima, pripremljenim od strane Radne grupe.

Program se sastoji od dva dijela. Prvi dio obuhvata socijalni program sa projekcijama iznosa otpremnina, a drugi dio razvojni model koji predstavlja kreditnu podršku kroz modele formiranja novih preduzeća, preuzimanja radnika od strane malih i srednjih preduzeća, samozapošljavanja u poljoprivredi, samozapošljavanja invalida i stimulacija zapošljavanja članova porodice.

Socijalnim programom predviđena su sredstva u iznosu od 31 mil. za otpremnine, za 2377 radnika KAP-a, Prerade, Kovačnice FAK-a i Rudnika boksita Nikšić dok je ukupan iznos kreditnih sredstava predviđen razvojnim modelom 10 mil.eura.

Predstavnici Vlade očekuju stav Sindikata o predloženom programu tokom naredne sedmice. Ovaj program je proslijeđen i poslovodstvu KAP-a i Rudnika boksita.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?