Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Sastanak predstavnika Ministarstva za ekonomski razvoj sa jednom od najvećih svjetskih konsultantskih kompanija u oblasti planiranja-Halckrow

Objavljeno: 04.06.2009. 22:56 Autor: Naslovna strana
U Ministarstvu za ekonomski razvoj danas je održan sastanak predstavnika Ministarstva za ekonomski razvoj sa jednom od najvećih svjetskih kompanija u oblasti planiranja-Halcrow. Sastanku je prisustvovao i ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović, kao i Naser Čelake, direktor Halckorw-a za mega projekte i Andrej Vilmot, programski menadžer.

Razgovaralo se o do sada postignutom napretku na polju planske dokumentacije kao i o planskim dokumentima u Crnoj Gori koji su u procesu izrade, i o onima na kojima tek treba da se radi.

Halcrow je predstavio neke od najvećih projekata na kojima je radio, kao i rješenja koja bi eventualno mogla biti primijenjena u Crnoj Gori, a koja bi istovremeno zadovoljavala princip održivosti kao primarnu ideju kojom se treba voditi u procesu izrade planova.

Takodje, predstavnici ove kompanije govorili su pojedinačno o oblastima rada u kojima Halcrow ima specijaliste: aerodromi i aero transport; mostovi; građevine; brane, hidropotencijali i irigacija; ekonomska i biznis rješenja; zaštita životne sredine; zaštita od požara; zaštita od poplava; geomatika; geotehnika; zdravlje i bezbjednost; autoputevi; pomorstvo; tenologija materijala; nuklearna tehnologija; energija; privatno-javno partnerstvo; željeznica; obnovljivi izvori energije; planiranje transporta; tuneli i podzemni prolazi; urbano i regionalno planiranje; menadžment vode i razvoj vodovodnih sistema.

Halckrow je kompanija iz Velike Britanije koja se bavi planiranjem, dizajnom i menadžmentom infrastrukture širom svijeta, a pored toga kompanija nalazi interes u poslovima transporta, vodoprivrede, pomorstva i nekretnina. Jedna od vodećih konsultantskih kompanija u Velikoj Britaniji još od 1868. godine, a od 1890. bave se poslovima u inostranstvu

Kompanija ima oko 70 kancelarija širom svijeta, od toga 30-ak u Velikoj Britaniji, a 40 u čtavom svijetu, koje rukovode poslovima u oko 70 država; 7,500 hiljada zaposlenih i godišnji obrt 400 miliona £. Dobitnici su brojnih nagrada za inovacije, dizajn, prostorni inženjering... Samo u 2007. i 2008-oj godini dobili su nagrade u Sj. Americi, Kanadi (Ontario i Toronto), oblasti Jorkšir itd.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?