Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar ekonomije Crne Gore Branko Vujović primio prvog zamjenika ministra ekonomije Ukrajine Maksjutu Anatolija

Objavljeno: 16.06.2009. 23:05 Autor: Naslovna strana
Ministar ekonomije Crne Gore Branko Vujović, primio je danas prvog zamjenika ministra ekonomije Ukrajine Maksjutu Anatolija.

Na sastanku je bilo riječi o bilateralnim odnosima Crne Gore i Ukrajine, za koje je obostrano ocijenjeno da iako ih obilježava dobra saradnja, ima još dosta prostora i potrebe za njeno dalje unapređenje. U tom kontekstu, naglašeno je da treba razmotriti formiranje mješovitih radnih grupa, koje bi doprinijele daljem razvoju saradnje u mnogim oblastima od zajedničkog interesa. Delegacija Ukrajine je istakla značaj organizovanja biznis foruma, koji će se održati u septembru u Podgorici, tokom posjete premijera Ukrajine Crnoj Gori. Oni su najavili učešće oko 150 kompanija i investitora iz Ukrajine, što će predstavljati dobar korak ka jačanju ekonomske saradnje.

Kad je riječ o mjerama koje vlade dviju zemalja preduzimaju na smanjivanju negativnih efekata globalne ekonomske krize, ministar Vujović je predstavio sveukupnu ekonomsku situaciju u Crnoj Gori, akcentirajući trend rasta BDP u jeku te krize, kao i mjere koje je Vlada Crne Gore usvojila u prethodnom periodu u cilju podrške privredi.

U razgovorima su razmijenjena mišljenja i o pregovorima Crne Gore i Ukrajine za članstvo Crne Gore u STO, što predstavljaju jedino pitanje koje opterećuje odnose dviju zemalja. Kao vidovi saradnje, navedene su mogućnosti ulaganja odnosno učešća ukrajinskih kompanija u predstojećoj privatizaciji crnogorskih kompanija, ulaganja u projekte energetike, izgradnje turističkih kapaciteta i infrastrukture.

Prvi zamjenik ministra ekonomije Ukrajine rekao je da razumije potrebu Crne Gore za što bržim sticanjem članstva u STO, naglasivši da će uložiti napore da se usaglase stavovi koji opterećuju međusobne odnose i da će odmah po povratku raditi na iznalaženju rješenja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?