Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar ekonomije Branko Vujović sastao se sa ambasadorom Republike Austrije Florijanom Raunigom

Objavljeno: 07.07.2009. 00:35 Autor: Naslovna strana
Ministar Vujović je istakao je značajan doprinos austrijske Vlade na Projektu HE Komarnica, koji je od velikog značaja za Crnu Goru. Dogovoreno je da se sjutra održi novo zasijedanje Zajedničke Radne Grupe formirane na osnovu Memoranduma o razumijevanju o tehnološkoj saradnji u sektoru energetike i ekologije, potpisanog između Federalnog Ministarstva za transport, inovacije i tehnologiju Republike Austrije i Ministarstva za ekonomski razvoj Crne Gore. Na tom sastanku biće pregledana i usvojena korigovana Predfizibiliti Studija i dogovorene dalje, neposredne aktivnosti na realizaciji Projekta.
Ministar Vujović i njegovi sagovornici saglasilu se da nakon usvajanja Predfizibiliti Studije, slijede dvije glavne aktivnosti. Prva se odnosi na istražne radove koje EPCG planira da obavi čim se nivo akumulacije Pive spusti na nivo koji dozvoljava da radovi počnu, a druga na aktivnosti Vlade na izradi Detaljnog Prostornog plana i Strateške procjene uticaja na životnu sredinu za taj Projekat. Zajednički je izražena nada da će se do kraja godine steći uslovi da se temeljno razgovara o projektu HE Komarnica, ali i zadovoljstvo postojanjem svih tehničkih pretpostavki za njegovu realizaciju.
Ambasador Rauning naglasio je dosadašnje aktivnosti i pohvalio crnogorsku stranu za ozbiljnost u pristupanju tom, te iskazao da spremnost Vlade Austrije da nastavi sa jačanjem bilateralne saradnje u oblasti energetike i podrške zainteresovanim austrijskim kompanijama u oblasti infrastrukture koje su spremne za investiranje u Crnoj Gori.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?