Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar ekonomije Branko Vujović i njegov pomoćnik Miodrag Čanović posjetili Opštinu Pljevlja

Objavljeno: 19.08.2009. 21:40 Autor: Naslovna strana
Ministar ekonomije Branko Vujović i njegov pomoćnik Miodrag Čanović posjetili su danas Opštinu Pljevlja gdje su se sastali sa predsjednikom Opštine Filipom Vukovićem koji ih je upoznao sa aktuelnom ekonomskom situacijom u ovoj Opštini. Ministar Vujović je iskazao posebno interesovanje za situaciju u oblasti funkcionisanja preduzeća, aktuelnim problemima i razvojim projektima. Posebna pažnja je posvećena eksploataciju mineralne sirovine mrkolignitnog uglja u ležištu Maoče kod Pljevalja koji se može koristiti prioritetno u termoelektrani izgrađenoj u Crnoj Gori koja ispunjava najsavremenije ekološke standarde. Ministar Vujović je izrazio očekivanje da će tender za davanje koncesija na tom ležištu biti raspisan do kraja godine. Osim toga, ministar je istakao da postoje svi uslovi da se u najskorije vrijeme obnovi tender za izbor investitora za izgradnju fabrike cementa. Ministar Vujović se upoznao i sa aktuelnim stanjem u preduzeću Vektra Jakić i izrazio očekivanje da će se u najskorijem vremenu riješiti pitanje zaostalih zarada kao i da će investitor privesti kraju investicije i staviti u funkciju sve kapacitete kojima raspolaže u Pljevljima. Rudnik olova i cinka Šuplja stijena je veoma važno pitanje za Opštinu pa je ministar Vujović istakao da, za okončanje ovog projekta, nedostaje četiri miliona eura za koje se očekuje da će Nova ljubljanska banka u saradnji sa vlasnikom naći rješenje da se taj projekat stavi u funkciju. Vujović i Čanović su podsjetili da se radi na valorizaciji hidropotencijala na Ćehotini izgradnjom malih hidroelektrana kao i da su se stekli uslovi za korištenje male elektrane na Otilovićima čiji je vlasnik Elektroprivreda.
Ministar Vujović je učestvovao i na Skupštini akcionara Elektroprivrede koja je organizuje u sklopu proslave Dana Elektroprivrede Crne Gore.
Posebna tema bila je stanje u Termoelekrani Pljevlja gdje je u toku remont zbog ugradnje modernog elektro-filterskog postrojenja. Ministar Vujović je istakao da ugradnja ovog filtera ima veoma važnu ulogu za ekologiju i posebno zdravlje građana Pljevalja pa predstavlja dug Elektoprivrede i Vlade Crne Gore građanima ovog grada. Osim ulaganja u proizvodnju i snabdijevanje, mora se voditi računa i o zaštiti životne sredine pa se, istakao je ministar Vujović, mora riješiti pitanje korištenja toplotne energije za grijanje čime bi se isključilo postojanje jednog velikog broja kotlarnica u gradu.
Ministar ekonomije se upoznao i sa dinamikom remontnih radova, poštovanjem rokova ugradnje i potpune realizacije planiranih remontnih radnji.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?