Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar ekonomije Branko Vujović razgovarao sa ambasadorom Japana Toši Tuzanokijem

Objavljeno: 29.09.2009. 18:33 Autor: Naslovna strana
Ministar ekonomije Branko Vujović razgovarao je danas sa ambasadorom Japana Toši Tuzanokijem o saradnji dvije zemlje u oblasti ekonomije, kao i o ukupnim bilateralnim odnosima. Ministar Vujović se zahvalio ambasadoru Japana na posjeti, istakao da postoji dobra saradnja između dvije zemlje i upoznao ga sa aktuelnom ekonomskom situacijom u Crnoj Gori, sa naglaskom na investicione projekte u oblasti energetike, infrastrukture, industrije i turizma.

Ministar Vujović je predstavio i aktuelne projekte Ministarstva i najavljene tendere, izrazivši nadu da će japanski investitori pronaći svoj interes za ulaganja u Crnoj Gori.

Sagovornici su se saglasili da je politička saradnja Crne Gore i Japana na visokom nivou, ali da bi ukupne odnose trebalo uobličiti unaprjeđenjem ekonomske saradnje. U tom smislu, ministar Vujović smatra da bi bilo veoma značajno prisustvo japanskih investitora u Crnoj Gori, s obzirom na njihovo pozitivno dosadašnje iskustvo. Predloženo je da se u zajedničkoj komunikaciji razmotre mogućnosti za promociju Crne Gore kao investicione destinacije. Ministar ekonomije se zahvalio Vladi Japana na dosadašnjim donacijama u iznosu oko 10 miliona eura, iz kojih su finansirani projekti iz raznih oblasti.

Ambasador Japana Toši Tuzanoki je podsjetio da će se iz donacija japanske Vlade realizivati projekat unaprjeđenja vodovodnog sistema Podgorice i izrazio spremnost izvršnih organa te zemlje za određenom kreditnom podrškom u oblastima u kojima postoji interesovanje.

Na sastanku je istaknuta otvorenost Ministarstva za dalje unapređenje i inteziviranje ekonomske saradnje dvije zemlje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?