Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar ekonomije Branko Vujović primio ambasadora Bosne i Hercegovine Branimira Jukića

Objavljeno: 02.11.2009. 22:03 Autor: Naslovna strana
Ministar ekonomije Branko Vujović primio je danas ambasadora Bosne i Hercegovine Branimira Jukića.
Sagovornici su izrazili zadovoljstvo organizacijom i uspjehom nedavno završene CEFTA nedjelje koja se, kako je naglašeno, održava prvi put od osnivanja CEFTA Sporazuma. Istaknuto je i da je sastanak Zajedničkog komiteta CEFTA-e, koji je takođe organizovalo Ministarstvo ekonomije, od ključne važnosti za implementaciju CEFTA Sporazuma u narednom periodu.
Crna Gora je veoma uspješno predsjedavala CEFTA Sporazumom u proteklom periodu i na taj način dala doprinos unapređenju multilateralnih odnosa zemalja potpisnica, zajednički je zaključak sa današnjeg sastanka.
Aktuelna ekonomska situacija u dvije države, takođe je bila tema razgovora ministra Vujovića sa ambasadorom Jukićem, s osvrtom na odnose Crne Gore i Bosne i Hercegovine koji su, kako je istaknuto, na zavidnom nivou.
U cilju održavanja kontinuirano dobrih ekonomskih odnosa, sagovornici su se saglasili da bi bilo veoma korisno da se, pod pokroviteljstvom partnerskih ministarstava, organizuju susreti privrednika Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Predhodni susret privrednika dvije zemlje, održan 2008. godine, unaprijedio je, u velikoj mjeri, saradnju na tom nivou. Sama ta činjenica upućuje na neophodnost korištenja svih mogućnosti koje jačanje takve saradnje pruža. Poboljšanje poslovnog ambijenta, kako je istaknuto, može da ima samo pozitivan efekat.
Na sastanku je ocijenjeno da su zajednički projekti na putu evroatlanskih integracija veoma značajni za obje države, pa je neophoda obostrana podrška u cilju jačanja administrativnih kapaciteta.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?