Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

NAJAVA: Sastanak pomoćnika ministra saobraćaja Mirel Radić Ljubisavljević sa predstavnicima crnogorskih prevoznika koji obavljaju međunarodni drumski prevoz tereta

Objavljeno: 16.01.2008. 22:47 Autor: Naslovna strana
Pomoćnik ministra Mirel Radić-Ljubisavljević održaće u četvtrak 17. januara 2008. godine sa predstavnicima crnogorskih prevoznika koji obavljaju međunarodni drumski prevoz tereta. Tema sastanka biće Međunarodni prevoz tereta Crna Gora i Evropska Unija, u okviru čega će se razmatrati sledeće:

- Pitanja koja se odnose na poteškoće s kojima se susrijeću domaći prevoznici u zemlji i inostranstvu, kako bi Ministarstvo bilo upoznato sa istim u cilju zastupanja interesa crnogorskih prevoznika na zasijedanju Mješovitih komisija iz oblasti drumskog saobraćaja sa drugim zemljama.

- Upoznavanje prevoznika sa propisima Evropske Unije koji se odnose na međunarodni prevoz tereta, a sa kojima je Crna Gora obavezna harmonizovati nacionalno zakonodavstvo iz oblasti drumskog saobraćaja, kao i sa odredbama Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koje se odnose na tranzitni saobraćaj.

- Pored iznijetog, intencija je Ministarstva da aktivno uključi predstavnike prevoznika u izradi podzakonskih akata iz oblasti međunarodnog prevoza tereta, kako bi u iste mogle biti uvrštene njihove primjedbe i sugestije.


Sastanak će se održati u 12 časova i 30 minuta u prostorijama Ministarstva saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija (Rimski trg 46, I sprat). Nakon sastanka, u 14 sati, biće održana konferencija za novinare.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?