Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Sarajevo: Ministri saobraćaja Crne Gore i BiH Andrija Lompar i Božo Ljubić potpisali Memorandum o zajedničkim aktivnostima na izradi projektno-studijeske dokumentacije za povezivanje Crne Gore i BiH željezničkom prugom Nikšić - Čapljina

Objavljeno: 05.03.2008. 20:28 Autor: Naslovna strana
Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Crne Gore dr. Andrija Lompar i ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine dr. Božo Ljubić potpisali su danas u Sarajevu Memorandum o zajedničkim aktivnostima na izradi projektno-studijske dokumentacije za povezivanje Bosne i Hercegovine i Crne Gore, željezničkom prugom Nikšić - Čapljina.

Ovaj projekat je značajan za čitavu regiju, jer predstavlja željezničko povezivanje tri glavna grada: Tirane, Podgorice i Sarajeva. Taj projekat je ne samo prioritet država u regionu, nego je to nešto što je identifikovano kao evropski prioritet za ove prostore. Potpisom Memoranduma učinili smo prvi korak ka tom projektu, čiji početak radova očekujemo 2012. godine, izjavio je ministar Lompar.

Ministar Ljubić je podijelio zadovoljstvo današnjim potpisivanjem Memoranduma, uz ocjenu da je taj čin i početkak radova na izradi projektno studijske dokumentacije za prugu Čapljina Nikšić - Podgorica i dalje prema Tirani, dugo godina bila želja i ideja, a sada postaje stvarnost.

Države potpisnice su se sporazumjele da projektno - studijska dokumentacija za projekat Željeznička pruga Čapljina - Nikšić sadrži slijedeća dokumenta: preliminarnu studiju trase pruge, mišljenje u vezi prostornog planiranja, preliminarnu studiju uticaja na okolinu, preliminarnu saobraćajnu studiju, preliminarnu procjenu troškova i prethodnu studiju izvodljivosti.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?