Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Župan Varaždinske županije Radimir Čačić posjetio Crnu Goru

Objavljeno: 07.03.2008. 23:31 Autor: Naslovna strana
Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar razgovarao je danas sa županom Varaždinske županije (Republika Hrvatska) Radimirom Čačićem.

Tema današnjeg sastanka bilo je upoznavanje sa iskustvima Hrvatske u organizovanju i finansiranju izgradnje autoputeva. Riječ je o veoma poučnom iskustvu Hrvatske, koja je u relativno kratkom vremenskom roku, izgradila stotine kilometara autoputa i time ostvarila značajan napredak u odnosu na zemlje u regionu. Posebnu pažnju sagovornici su posvetili specifičnom modelu finansiranja i otplate uloženih sredstava. Ing. Radimir Čačić je, u periodu od 2000. do 2003. godine, kada je Hrvatska usvojila i počela sa realizacijom programa izgradnje autoputeva bio ministar za javne radove, obnovu i graditeljstvo Hrvatske.

On je učesnike sastanka upoznao sa modelima finansiranja i izgradnje Jadransko-jonskog koridora na teritoriji Republike Hrvatske i posebno naglasio koliko je za nju bilo značajno da, najprije ispita iskustva zemalja u regionu i Evropi, kako bi se eventualno preduprijedile greške i smanjili rizici.

Ministar Lompar predočio je sagovornicima planove i ideje koji se razmatraju u Crnoj Gori, kada je riječ o finansiranju kapitalnog projekta izgradnje autoputeva i saglasio se sa županom Čačićem da je veoma korisno razmijeniti iskustva, kako sa Hrvatskom tako i sa drugim zemljama regiona i šire.

Sastanak je upriličen posredstvom Ambasade Crne Gore u Hrvatskoj, odnosno ambasadora Branka Lukovca. Susretu su prisustvovali i ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori Petar Turčinović, pomoćnik crnogorskog ministra saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Mirel Radić Ljubisavljević i direktor Direkcije za saobraćaj Crne Gore Veselin Grbović.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?