Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Potpisan ugovor o izgradnji magistralnog puta Risan-Grahovo-Nikšić-Žabljak, dionica Dragalj Polje-Grahovo

Objavljeno: 13.03.2008. 20:04 Autor: Naslovna strana
Danas je u prostorijama Direkcije za saobraćaj, Podgorica (Ul. IV proleterske br.19) potpisivan Ugovor o izgradnji magistralnog puta Risan-Grahovo-Nikšić-Žabljak, dionica Dragalj Polje-Grahovo. Ugovor je u ime Naručioca, Direkcije za saobraćaj, potpisao direktor, g-din Veselin Grbović, a u ime konzorcijuma (Joint Venture JV) Mehanizacija i programat AD, Nikšić, vodeći partner, i Tehno put D.O.O., Podgorica, partner, g-din Dušan Đurović, direktor Mehanizacija i programat AD, Nikšić.

Put Risan-Grahovo-Nikšić-Žabljak po značaju predstavlja drugu razvojnu osovinu koja treba da integriše sjeverni, srednji i južni region, a posebno da posluži povezivanju primorskog i kontinentalnog turističkog područja.
Izgradnja ovog puta se vrši po dionicama:
 Risan (Lipci) - Knež Laz radovi su u toku; izvođač radova je Mehanizacija i programat AD, Nikšić;
 Knež Laz Dragalj Polje radovi su završeni;
 Dragalj Polje Grahovo potpisivanje ugovora o izgradnji 13.03.2008. godine;
 Grahovo Osječenica u toku je izrada projekta od strane Put inženjering, Podgorica i planira se da se sredinom ove godine raspiše tender za izvođenje radova;
 Osječenica Vilusi raspisan je tender za dopunu Projektne dokumentacije, a planira se i raspisivanje tendera za izvođenje radova do kraja godine;
 Vilusi Nikšić postojeći put M-6;
 Mini-obilaznica Nikšića (Petlja 2 Grebice Duklo) raspisan je tender za izbor izvođača radova;
 Duklo Jasenovo Polje postojeći put M-18;
 Jasenovo Polje Šavnik - postojeći put R-6;
 Šavnik tunel Ivica u toku je izrada projektne dokumentacije;
 Tunel Ivica Motički Gaj raspisan je tender za izbor izvođača i otvaranje ponuda će se obaviti 25.03. 2008. godine.

Vrijednost ugovora o izgradnji dionice Dragalj Polje - Grahovo je 6.245.666,48 , a sredstva za njegovu izradu su obezbijeđena iz sredstava Budžeta Crne Gore. Rok za izvođenje radova je 270 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Dužina predmetne dionice je 7 km, a radovi obuhvataju: pripremne radove, radove na donjem stroju, radove na gornjem stroju, zaštitu kosina, saobraćajnu signalizaciju i opremu puta i ostale radove predviđene predmjerom radova i tehničkom dokumentacijom.

Na tenderu za izradu pomenute dionice ponude su dostavila dva ponuđača: JV Mehanizacija i programat AD, Nikšić, vodeći partner, i Tehno put D.O.O., Podgorica, partner (vrijednost ponude: 6.245.666,48 sa PDV-om), i Crnagoraput AD, Podgorica (vrijednost ponude: 6.980.337,56 sa PDV-om). Obje ponude su od strane Komisije za otvaranje i vrednovanje ponuda ocijenjene kao ispravne, ali je ponuda JV Mehanizacija i programat AD, Nikšić, vodeći partner, i Tehno put D.O.O., Podgorica, partner, u skladu sa kriterijumom za izbor najpovoljnije ponude (najniža ponuđena cijena) bila prvorangirana
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?