Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održana sjednica Projektnog tima Vlade Crne Gore za podršku i praćenje realizacije projekta izgradnje autoputeva u Crnoj Gori

Objavljeno: 08.04.2008. 00:38 Autor: Naslovna strana
Projektni tim Vlade Crne Gore za podršku i praćenje realizacije projekta izgradnje autoputeva u Crnoj Gori, na današnjoj sjednici kojom je predsjedavao ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar, razmatrao jeTehnički memorandum br.23 - Predlog optimalnog riješenja za odabir trasa na novoprojektovanim dionicama na koridoru autoputa od Bara do Boljara.

Tehničkim memorandumom, koji je pripremila konsultantska kompanija Luj Berže, obuhvaćena je izrada generalnih projekata za dionice Mateševo Andrijevica i Virpazar - Smokovac. U stručnoj raspravi predstavnika svih nadležnih državnih organa i relevantnih naučnih institucija o položaju trase autoputa na ovim dionicama učestvovali su i predstvnici opština preko čije teritorije je planirana izgradnja autoputa. Posebna pažnja poklonjena je usaglašavanju projektne dokumentacije sa Prostornim planom Crne Gore, povezivanju autoputa sa postojećom putnom mrežom i analizi uticaja na životnu sredinu. Nakon preciznih objašnjenja koja su pružili obrađivači, na sjednici je zaključeno da su u ovoj fazi predložena optimalna rješenja, koja maksimalno poštuju postavljene kriterijume za određivanje položaja trase. Takođe, naglašeno je da će se odgovor na neka otvorena pitanja na pojedinim dionicama dati u sljedećoj fazi, kroz izradu odgovarajućih idejnih projekata.

Konstatujući da se realizacija ovog zadatka odvija utvrđenom dinamikom, Projektni tim je zadužio obrađivača da u skladu sa današnjim sugestijama do naredne sjednice, zakazane za sedam dana, izvrši finalnu doradu dokumenata, sa posebnim akcentom na utvrđivanju zajedničke trase autoputa od Bara do Boljara i Jadransko-jonskog autoputa na području opštine Podgorica. Nakon finalne obrade generalnih projekata za dionice autoputa od Mateševa do Andrijevice i od Virpazara do Smokovca, Vlada i Ministarstvo saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija imenovaće revizionu komisiju, kao krajnju instancu u proceduri prihvatanja generalnih projekata za predmetne dionice.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?