Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Udruženje saobraćajnih i profesionalnih pilota Crne Gore stoti je član Međunarodne federacije linijskih pilota IFALPA

Objavljeno: 24.04.2008. 23:39 Autor: Naslovna strana
U tu prestižnu struktovnu organizaciju koja promoviše najviše standarde sigurnosti i bezbjednosti vazdušne plovidbe i istrajno radi na dostizanju visokih standarda znanja i stručnosti i podizanju vrhunske profesionalne efikasnosti pilota, crnogorski piloti primljeni su na 63. Konferenciji IFALPA koja je upravo održana u Meksiku.
Povelju o prijemu od Predsjednika IFALPA Kapetana Karlosa Limona primio je Predsjednik Udruženja pilota Crne Gore Kapetan Mileta Leković, koji je u Meksiko putovao pod pokroviteljstvom Ministarstva saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija, čemu je predhodilo potpisivanje Ugovora između crnogorskog udruženja pilota i ove prestižne krovne organizacije.

Kapetan Mileta Leković ističe izuzetan značaj prijema u međunarodnu federaciju pilota, koja stoji iza svakog svog ćlana štiteći njegove interese kroz nastojanje da se dosegne maksimalna sigurnost vazdušne plovidbe, koja je ugrožena i zbog činjenice da zbog složenog i napornog rada na svjetskom nebu svake godine nedostaje 19 000 pilota.

Vlasnici aviokompanija taj manjak pokušavaju nadomjestiti prekomjernim letjenjem, čime se u pitanje dovodi sigurnost i bezbjednost svih učesnika u vazdušnoj plovidbi.

Kapetan Leković uvjeren je da je članostvo u IFALPA prekretnica u crnogorskoj avijaciji. Očekuje se bolji tretman crnogorskih pilota, briga o boljem obrazovanju i treningu i njihovim životnim uslovima, što će direktno uticati na poboljšanje bezbjednosti i sigurnosti u vazdušnom saobraćaju.
Crnogorsko Udruženje pilota trenutno broji 45 članova, sa očekivanim rastom do oko 200 članova.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?