Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: U Briselu zasjeda Pododbor za transport

Objavljeno: 03.06.2008. 22:47 Autor: Naslovna strana
Prvi sastanak sektorskog Pododbora za transport, koji nadzire primjenu i sprovođenje Privremenog sporazuma o trgovini i srodnim pitanjima između Evropske zajednice i Crne Gore biće održan u četvrtak, 05. juna u Briselu. Crnogorsku delegaciju predvodi pomoćnik ministra za saobraćaj, pomorstvo i telekomunikacije i kopredsjedavajući Pododbora Srđan Vukčević, a u njoj će biti i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave, Sekretarijata za evropske integracije, Direkcije za saobraćaj i Uprave civilnog vazduhoplovstva.

Očekuje se da će na dnevnom redu Pododbora biti sve oblasti saobraćaja, ali da će se najviše pažnje posvetiti tranzitnom saobraćaju, sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju, reformskim aktivnostima u Luci Bar, Željeznici i aerodromima, kao i razvoju saobraćajne infrastrukture, shodno projektima koji su identifikovani u Osnovnoj transportnoj mreži Jugoistočne Evrope.

Planirano je da se ovakvi sastanci održavaju dva puta godišnje, naizmjenično u Briselu i Podgorici. Privremeni sporazuma o trgovini i srodnim pitanjima između Evropske zajednice i Crne Gore stupio je na snagu 1. januara 2008. godine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?