Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Počasni konzul Crne Gore u Indiji dr Dženis Darbari u posjeti Ministarstvu saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija

Objavljeno: 19.06.2008. 23:35 Autor: Naslovna strana
Pomoćnik ministra saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Srđan Vukčević, razgovarao je danas sa počasnim konzulom Crne Gore u Indiji dr Dženis Darbari o mogućnostima privredne saradnje Crne Gore i Indije. Posebna pažnja posvećena je projektu privatizacije Luke Bar i uspostavljanju direktnih brodskih linija između Crne Gore i Indije, sa akcentom na otvaranje kontejnerskih linija i mogućnost saradnje indijskih brodara sa Crnogorskom plovidbom na uspostavljanju i razvoju tog servisa.

Procjena je da bi razvojni planovi Luke Bar i ulaganja u postojeće i nove terminale, kao i razvoj Luke Bigovica sa terminalom za tečne i specijalne terete, mogli privući partnere iz Indije, koji bi se stimulisali za ulaganja u postojećoj slobodnoj zoni. Pošto je Indija aktivan učesnik obnove PUTA SVILE, a Jadransko-Jonski autoput se tretira kao nastavak tog koridora ka Evropi, indijskim investitorima će biti predočene mogućnosti ulaganja u izgradnju autoputeva u našoj zemlji.

Počasni konzul Crne Gore u Indiji dr Dženis Darbari, u susretima sa privrednicima u Indiji, ukazaće i na mogućnosti saradnje u oblasti civilnog vazdugoplovstva, otvaranje avio linije između dvije zemlje i upoznati ih sa reformom u oblasti željezničkog saobraćaja.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?