Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Crne Gora primljena u Evropsku Konferenciju civilnog vazduhoplovstva (ECAC)

Objavljeno: 30.06.2008. 21:13 Autor: Naslovna strana
Crna Gora je na 30. plenarnoj sjednici, krajem prošle sedmice u Parizu, primljena u Evropsku Konferenciju civilnog vazduhoplovstva (ECAC). Evropska Konferencija civilnog vazduhoplovstva je međudržava organizacija koja promoviše razvoj bezbjednog, efikasnog i održivog evropskog sistema vazdušnog saobraćaja.

ECAC, kako se navodi u saopštenju Ministarstva saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija, utiče na harmonizaciju politike i prakse na polju civilne avijacije unutar i između zemalja članica, kao i sa sličnim organizacijama drugih država. ECAC nakon prijema Crne Gore i San Marina okuplja 44 zemlje, od kojih su 27 članice Evropske unije.

"Dugogodišnje iskustvo na području avijacije, broj njenih članica širom Evrope, veoma bliske veze sa Međunarodnom organizacijom za civilno vazduhoplovstvo (OACI) i Savjetom Evrope, saradnja sa institucijama EU, privilegovani odnosi sa Euro Control i Udruženjem vlasti avijacije (JAA), čini od Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva nezaobilaznog partnera za sva pitanja iz oblasti civilnog vazduhoplovstva. ECAC elaborira rezolucije, preporuke i politiku koju ostvaruju njene članice što sve skupa potvrđuje značaj prijema Crne Gore u tu prestižnu organizaciju", navodi se u saopštenju.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?