Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Susret direktora registara brodova Crne Gore i Hrvatske

Objavljeno: 16.09.2008. 22:29 Autor: Naslovna strana
Dvodnevni razgovori o saradnji Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore i Hrvatskog registra brodova počinju u srijedu, 17. septembra 2008. u Kotoru. Crnogorsku delegaciju predvodi pomoćnik ministra saobraćaja i pomorstva Srđan Vukčević, a hrvatsku direktor Hrvatskog registra brodova Igor Vidović.

Tokom razgovora razmotriće se model poslovno-tehničke saradnje, u skladu sa rezolucijom A 739/18 Međunarodne pomorske organizacije (IMO), koja propisuje smjernice za autorizovanje organizacija koje djeluju u ime nadležne uprave. Cilj te rezolucije je da se pruži pomoć državama članicama u bržem postizanju ciljeva koje je ustanovio IMO svojim konvencijama - poboljšanju sigurnosti međunarodnog pomorskog prometa, zaštiti mora od zagađenja, posebno s brodova, pravilnom regulisanju međunarodne plovidbe i tehničkoj pomoći pomorstvu zemalja u razvoju.

Razgovori počinju u 15,30 u hotelu Vardar u Kotoru. Konferencija za novinare predviđena je u 18 sati.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?