Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje:Učenici osnovnih škola iz Plužina i Ulcinja obišli aerodrom u Golubovcima i željeznicu u Pogorici

Objavljeno: 11.12.2008. 20:18 Autor: Naslovna strana
U okviru projekta Upoznajmo saobraćaj koji u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Crne Gore realizuje NVO Alfa centar iz Nikšića osamdeset učenika sedmog razreda osnovnih škola iz Plužina i Ulcinja danas su bili u posjeti aerodromu u Golubovcima, nacionalnoj avio kompaniji Montenegro Airlains i crnogorskog željeznici.Kako je istakao predstavnik Alfa centra Radoje Mijušković, cilj projekta je upoznavanje đaka sa onim vidovima saobraćaja koji nijesu razvijeni u sredinama u kojima žive.

Učenike je u avionu Embraer l95 Montenegro Airlains pozdravila pomoćnik ministra saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Mirel Radić Ljubisavljević. Ističući da đaci treba da znaju kako je njihova domovina izgrađenom infrastrukturom saobraćajno povezana sa susjedima i svijetom i koliko je saobraćaj važan za ukupni privredni i društveni razvoj jednog naroda, Mirel Radić Ljubisavljević je zaključila da su ovakvi projekti prilika da najmlađi vide kako je lijepo imati prozor u svijet jer će samo tako znati da ga čuvaju i unapređuju.

Na mnogobrojna pitanja učenika, od kojih su mnogi prvi put imali priliku da vide aerodrom i uđu u avion, odgovarali su predusretljivi domaćini aerodroma i Montenegro Airlains.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?