Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Generalna Skupština Evropske organizacije za finansiranje i podršku Željezničkih kompanija, Eurofima

Objavljeno: 18.12.2008. 19:30 Autor: Naslovna strana
Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar i direktor Željezničkog prevoza Crne Gore Rešad Nuhodžić učestvovaće, na poziv odbora direktora Evropske organizacije za finansiranje i podršku željezničkih kompanija (EUROFIME), u radu redovne Godišnje skupštine te organizacije, koja se održava 19. decembra 2008. godine u Bazelu.

EUROFIMA je osnovana Međunarodnim sporazumom kojeg je 1956. godine potpisalo 25 evropskih zemalja. Sjedište te organizacije je u Bazelu.

Budući da je osnovni princip te organizacije saradnja i podrška željeznicama u obnovi i modernizaciji voznih sredstava (lokomotive, vagoni za putnički i teretni saobraćaj), za akcionara i člana EUROFIME je oktobra 2008. kandidovan Željeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica, što će na generalnoj skupštini 19. decembra biti i zvanično usvojeno.

Ministar Lompar i direktor Nuhodžić će se u Bazelu susresti sa članovima odbora direktora EUROFIME, kako bi razmotrili dalje mogućnosti saradnje i finansijsku podršku Željezničkom prevozu Crne Gore u budućem periodu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?