Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrija Lompar razgovarao sa predstavnicima vlade Turske i turskih preduzeća zainteresovanih za privrednu saradnju i investiranje u Crnoj Gori

Objavljeno: 23.01.2009. 23:59 Autor: Naslovna strana
Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrija Lompar razgovarao je danas sa predstavnicima vlade Turske i turskih preduzeća zainteresovanih za privrednu saradnju i investiranje u Crnoj Gori, koje je predvodila pomoćnik u Sekretarijatu za spoljnu trgovinu turske vlade Ülker Güzel. Razgovorima je prisustvovao i ambasador Turske u Crnoj Gori Mehmet Murat Oguz.

Ministar Lompar je naglasio da postoji široko polje za saradnju između Crne Gore i Turske u svim vidovima saobraćaja - od ulaganja u infrastrukturu, učešća turskih firmi u procesu restrukturiranja Željeznica Crne Gore, Luke Bar i Montenegro Airlinesa, gradnji autoputa, do projektovanja i investiranja u turizam. Ministar je naglasio su to projekti u kojima je partnerstvo veoma poželjno i koje Vlada Crne Gore podržava nudeći prihvatljive i povoljne uslove.

Crnogorski ministar je podsjetio da se očekuje skoro potpisivanje protokola o saradnji u oblasti pomorstva između Turske i Crne Gore, a sličan sporazum Turskoj je ponuđen i za oblast drumskog saobraća.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?