Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Reagovanje Ministarstva saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija na saopštenje Demokratskog centra

Objavljeno: 20.02.2009. 00:55 Autor: Naslovna strana
Predstavnici Demokratskog centra ističu da ne žele biti maliciozni i zanemariti klimatski faktor i nevrijeme koje je zadesilo Crnu Goru, ali cijelo saopštenje im je baš u tom maniru. Spočitavaju da je nedopustiva neodgovornost i nespremnost nadležnih organa i preduzeća za održavanje puteva. U lošoj namjeri da potrče I proglase krivca, zaboravili su da je većina putnih pravaca osposobljena u roku od svega nekoliko sati, da se saobraća kroz tunele Sozina i Vrmac, te da je na tim poslovima angažovana cjelokupna putna mehanizacija.
Prirodne nepogode su moguće, a Ministarstvo čini i činiće sve da se posljedice velikog nevremena što prije u potpunosti otklone.

Saopštenje DC, kojim se navodno željelo nešto reći, osim što vrvi od politikantskih ocjena, zvuči veoma kontradiktorno, pa se u njemu našlo osporavanje gradnje autoputa i kritika stanja na postojećim putnim pravcima.

Selektivnim ocjenama o jučerašnjoj konferenciji za medije Ministarstva saobraćaja, ova partija sugeriše takođe da će se odustati od gradnje autoputa. Podsjećamo da je juče jasno rečeno da će najbitniji kriterijum za izbor ponuđača, pored zadovoljenih tehničkih uslova, biti učešće države. Ponuda koja bude najmanje opterećujuća po državu i budžet, biće najbolje rangirana. Drugim riječima, kriterijumi za odabir ponuđača nijesu spušteni, a dobijanje relevantnih ponuda i početak gradnje autoputa sasvim je izvjesno.

Napominjemo da je proces koji prethodi izgradnji u potpunosti transparentan i odvija se po najvećim međunarodnim tehničkim i finansijskim standardima.

Sve to, vjerujemo, znaju i u Demokratskom centru, ali nijesu uspjeli da se otrgnu od predizborne malicioznosti.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?